Bewustwording en openheid door de stilte in jezelf te vinden...

Wat gebeurt er bij jou in stilte? Komen er dan gedachten of gevoelens op die je t liefste wegduwt? Vermijd je vooral het alleen zijn, je eenzaam voelen omdat het te pijnlijk is? Dan verdriet of gemis van iemand te heftig aanwezig blijkt? Zoek a.u.b. hulp daarvoor.


Luisteren in Stilte: Durf eens stil in (solo met jezelf) te zijn, slechts te focussen op je ademhaling, zonder in die gedachtenstroom te stappen. Hoe is dat om te doen, makkelijk of met moeite vol te houden? Want het zou zo kunnen zijn wat dan opkomt, emoties geeft, overstuur maakt. Mensen vragen mij weleens "ik zoek stilte,  hoe vind ik rust in mezelf?" Het antwoord is vinden: het is er al, je hoeft slechts te vinden, door stil te worden, stil te zijn en waarnemen wat er gaande is in je lichaam.

Lastige emoties en gevoelens zijn echter een behoefte tot verwerking en verandering! Het geeft diverse terugkomende klachten zoals allergie, vermoeidheid, stress, jeuk of angst. Wellicht overheerst frustratie je er geen vat hebt op je boosheid, schaamte en negatieve gedachten, staat het blij en gelukkig zijn in de weg.

Je kunt natuurlijk doen alsof het leven op rolletjes verloopt en hopen dat gevoel vanzelf weggaat, de herinnering wel vervaagt. Maar soms komt iets op, zonder dat het van jou voelt. Mensen kunnen via genen en DNA informaties meenemen naar het heden, net als bij talenten, bv prachtig schilderen of tekenen zoals je opa of oma kon.

Begrijp dat negatieve gewoonten en emoties door verankering steeds opkomen, tot het trauma wordt verwerkt.  Toch is het nooit te laat om er wat aan te doen, ook als eerdere pogingen mislukte of er geen herineringen zijn: zoek hulp en zet door, want er bestaat speciale therapie voor zoals regressie. 

TIP ! Reserveer een energetisch-anti-trauma consult. Zachte weldaad als oppepper voor lichaam & geest..

Chakra's zijn voelbaar: je kunt voelen dat een energie stroom zoals Reiki een bepaald chakra punt raakt. 
Sommige mensen zien de chakra kleuren via het via het 3 oog-punt.  Ik balanceer Chakra's via Tibetaanse Chakraklankschalen en geef Chakra healingen.

Chakra's zijn voelbaar: je kunt voelen dat een energie stroom zoals Reiki een bepaald chakra punt raakt. Je kunt de chakra kleuren leren zien  via het via het 3 oog-punt.


Ik balanceer Chakra's tijdens Regressie,  gebruik oude en fairtrade Tibetaanse Chakra klankschalen en geef via Reiki  healing voor Chakra's

Worden zoals je wil zijn.. dan komt je kracht al van binnenuit, vanuit verbinding met jezelf, los van alles. En zodra je dát eenmaal voelt, brengt de buitenwereld slechts aanvulling. Dan leef je vanuit jezelf, kun je vrij denken & voelen, zonder schroom en durf je alles te doen zoals gewenst.

Als je dingen wil bereiken die je nooit bereikt hebt, zul je dingen moeten doen die je nooit hebt gedaan, want hetzelfde blijven doen en toch een andere uitkomst verwachten mislukt.


Durf jezelf te helpen via kleine stapjes zetten, zo de zelfontwikkeling op gang brengen. Het is echt niet erg als je iets moeilijk vindt: hulp vragen bij gevoelens die tegenwerken of ongelukkig maken mag altijd.


Een blij gevoel is prima, maar als een gevoel in de weg zit, is dat vervelend. Zo'n boemerang effect, iets wat telkens tegenwerkt en ingewikkeld voelt, alsof je in de knoop zit, nodigt dus uit tot verwerking.

OEFENING VOOR THUIS:


Bewustwording via Mindfullnes   Volg eens een minuut je ademhaling en kijk wat er gebeurt:L hoe lukt dat? Helrhaal het elke dag en voer de tijd op.  In stilte met aandacht toont zich wat belangrijk is in je belevingswereld. Vrijheid voelen door innerlijke kracht maakt harmonie in & met jezelf. Dagelijks deze simpele ademhalingsoefening doen maakt echt verschil:

5 x per dag gedurende 1 minuut (7-8 x) rustig & bewust ademen: inademen door de neus, uit door de mond.

(2 sec. in, 4 sec. uit.) Na 3 weken daalt het stress level tot zelfs 60%. ook wetenschappelijk aangetoond.

Slechts ca 5 % van alle hersenactiviteit is bewust, het overige gaat onbewust, vanzelf of aangeleerd d.w.z. zonder dit te sturen. Het opslagbewustzijn, het interne (zelf)bewustzijn en het omgevingsbewustzijn creëren en activeren tesamen onze emoties, gevoelens, gedachten en herinneringen. Therapie volgen helpt bij on(der)bewuste oorzaken van klachten, gestuurd vanuit de neo cortex (denkbrein-ratio) of in het limbische brein (emoties-gevoelens).