Bewustwording en openheid door de stilte in jezelf

Chakra's zijn voelbaar: je kunt voelen dat een energie stroom zoals Reiki een bepaald chakra punt raakt.
Sommige mensen zien de chakra kleuren via het via het 3 oog-punt. Ik balanceer Chakra's via Tibetaanse Chakraklankschalen en geef Chakra healingen.

Wat gebeurt er bij jou in rust? Komen er dan gedachten of gevoelens op die je t liefste wegduwt? Vermijd je vooral het alleen zijn, je eenzaam voelen omdat het te pijnlijk is? Dan verdriet of gemis van iemand te heftig aanwezig blijkt? Zoek a.u.b. hulp daarvoor.

Luisteren in Stilte: Durf eens stil in (solo met jezelf) te zijn, slechts te focussen op je ademhaling, zonder in die gedachtenstroom te stappen. Hoe is dat om te doen, makkelijk of met moeite vol te houden? Want het zou zo kunnen zijn wat dan opkomt, emoties geeft, overstuur maakt. Mensen vragen mij weleens "ik zoek stilte, vind ik dat; hoe vind ik rust in mezelf?" Het antwoord is vinden: het is er al, je hoeft slechts te vinden, door stil te worden, stil te zijn en waarnemen wat er gaande is in je lijf.

Zulke dingen komen juist als er onbewust behoefte blijkt tot verwerking of verandering. Het is mogelijk dat je last hebt van een fobie of blokkade, verstopte gevoelens of terugkomende klacht zoals allergie, vermoeidheid, stress, jeuk of tinnitus. Wellicht overheerst vooral de frustratie je er geen vat hebt op je boosheid, schaamte en negatieve gedachten. 

Je kunt natuurlijk doen alsof het leven op rolletjes verloopt, hopen een gevoel weggaat, die herinnering zo vervaagt. Maar soms komt iets op, zonder dat het van jou voelt. Mensen kunnen via genen en DNA informaties meenemen naar het heden, net als bij talenten, bv prachtig schilderen of tekenen zoals je opa of oma kon. Begrijp dat zowel negatieve gewoonten als emoties ook in je lijf verankeren en steeds opkomen, zo aandacht vragen, omdat verwerking toen mislukte. Toch is het nooit te laat om er wat aan te doen, ook als eerdere pogingen mislukte of er geen herineringen zijn: zoek hulp en zet door, want er bestaat speciale therapie voor zoals regressie. 

Worden zoals je wil zijn: Komt jouw kracht al van binnenuit, vanuit verbinding met jezelf, los van alles? Want zodra je dát eenmaal voelt, brengt de buitenwereld slechts aanvulling. Dan leef je vanuit jezelf, met vrij denken en voelen, zonder schroom en durf je alles te doen zoals gewenst.

Als je dingen wil bereiken die je nooit bereikt hebt, zul je dingen moeten doen die je nooit hebt gedaan. Daar de 1e stappen voor gaan zetten en zo ontwikkeling op gang brengen. Het is niet erg als je iets moeilijk vindt: hulp vragen bij gevoelens die tegenwerken of ongelukkig maken mag altijd. Een blij gevoel is prima, maar als een gevoel in de weg zit, is dat vervelend. Zo'n boemerang effect, iets wat telkens tegenwerkt en ingewikkeld voelt, alsof je in de knoop zit, nodigt dus uit tot verwerking.

Bewustwording via Mindfullnes   Volg eens een minuut je ademhaling en kijk wat er gebeurt:L hoe lukt dat? Helrhaal het elke dag en voer de tijd op.  In stilte met aandacht toont zich wat belangrijk is in je belevingswereld. Vrijheid voelen door innerlijke kracht maakt harmonie in & met jezelf. Dagelijks deze simpele ademhalingsoefening doen maakt echt verschil:

5 x per dag gedurende 1 minuut (7-8 x) rustig & bewust ademen: inademen door de neus, uit door de mond. (2 sec. in, 4 sec. uit.) Na 3 weken daalt het stress level tot zelfs 60%. ook wetenschappelijk aangetoond.

Slechts ca 5 % van alle hersenactiviteiten is bewust, het overige gaat onbewust, vanzelf of aangeleerd d.w.z. zonder dit te sturen. Het opslagbewustzijn, het interne (zelf)bewustzijn en het omgevingsbewustzijn creëren en activeren tesamen onze emoties, gevoelens, gedachten en herinneringen. Therapie volgen helpt bij on(der)bewuste oorzaken van klachten, gestuurd vanuit de neo cortex (denkbrein-ratio) of in het limbische brein (emoties-gevoelens). 

Klik hier voor een chakra test of kopieer dit:  https://www.eclecticenergies.com/nederlands/chakras/chakratest