Blij van Binnen   Liesbeth Meuldijk    Vlaardingen 

Praktijk voor Hypnotherapie, Regressietherapie, EMDR,

OldPain2Go, The Simpson Protocol & Flow of Life Hypnose

NLP, OCP-Perfectionisme & Systemisch Coachen

Reiki, Healing, Energetische massage & meer

www.blijvanbinnen.nl

   Tinnitus misofonie  (h)oren & hoor-problemen

Voor iemand die normaal hoort, zonder over-gevoeligheid voor frequenties en geluiden, is het heel moelijk om te bevatten (invoelen) hoe het is om 24/7 met hoorproblemen te dealen. Tinnitus en misofonie zijn dagelijks van grote invloed op het denken-doen-voelen. Het hebben van gehoor-problematiek kan eenzaam maken. 


Als zeer ervaringsdeskundige (23 jaar) kijk ik breed naar het begrip (h)oren. Ik begrijp wat je meemaakt, heb mij hierin gespecialiseerd en kan veel klachten verklaren.  Hoorproblemen zijn aandoeningen, geen ziekten. Er is wél degelijk iets te doen aan geluidshinder, ondanks wat men vaak denkt, beweert of  de"leer er maar mee leven" opmerkingen. Door grondig onderzoek en de juiste therapie kan tinnitus, misofonie, hyperacusis of fonofobie afnemen tot zelfs stoppen.  


Aan de slag met (je) tinnitus of misofonie is best ingewikkeld, het loskomen ervan voelt dan ook zeer bevrijdend!


Beluister een tinnitus: Bing Video's


Oren zijn zeer gevoelige onderdelen van het lichaam.  Je hoort door dat miniscule vibraties en moleculen zich in de lucht verplaatsen, via de gehoorgang (met kleine haartjes ) via het trommelvlies de vibraties en trillingen het middenoor en binnenoor bereiken, via de gehoorszenuw in het brein aankomen en aldaar worden waargenomen. Dit lukt al bij heel zacht geluid, zoals het bewegen van fragiele bloemblaadjes.


Geluidsgolven activeren de aanmaak van dopamine en adrenaline en kunnen de haren recht overeind zetten, zowel positief als negatief, zodat je in gevaarlijke situaties jezelf snel in veiligheid kunt brengen. Muziek of een stem kan iemand enorm kan raken. Onverwacht of hard geluid kan traumatiserend zijn (!).


Al vanaf conceptie in de baarmoeder kun je schrikken van geluid. Effect: een te hoge gevoeligheid voor de rest van het leven.  Deze mensen zijn sneller hoorvermoeid, gevoeliger voor tinnitus, trekken zich terug uit sociale bezigheden en voelen zich vaak onbegrepen in wat zij meemaken. Als kind/volwassene kun je het idee hebben er nooit naar jou werd/wordt geluisterd, dat je mening niet telde/telt of je bent afgewezen . Muziek, geluid of een stem die je nooit meer kan beluisteren: alles raakt je en geeft emoties. De emoties worden weerspiegeld in het lichaam op diverse manieren, ook in het oor.


Therapie voor Tinnitus, misofonie, hyperacusis, fonofobie en andere (h)problemen.


Zodra de precieze (h)oorzaak wordt gevonden en men het ontstaan van de klacht begrijpt, ontstaat er een nieuwe visie op het bestaande probleem. Deze nieuwe kijk is essentiëel en echt nodig om goed aan de klachten te kunnen werken.  Soms gaat dat erg goed en zijn op den duur alle geluidshinder zelfs volledig verdwenen. 


Hoorklachten en hoorpoblemen ontstaan altijd door meerdere factoren. Daarom wordt er een combinatie methoden ingezet, zoals hypnotherapie, regressie, NLP en/of EMDR om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen behalen.


Meer uitleg?   -> Tinnitus en hoorproblemenCopyright © en teksten auteursrecht Blij van Binnen.nlEnkele reacties op therapie voor tinnitus en/of misofonie.

"Ik had tinnitus, was overprikkeld, somber. Al 1,5 jaar. Had het meeste aan hoe mijn onderbewuste werd aangesproken om hulp. Tinnitus is gestopt" VW aug 2023


"Ik heb 20 jaar te maken met tinnitus, had innerlijke klachten en spanningen. Het gaat beter, tinnitus is meer naar de achtergrond. Fijn ik me gehoord voelde. Ursula Hoogstad, jun 2023


"Hoi Liesbeth !! Hier een SUPER BLIJ berichtvan M. het suizen is voor 80 % afgenomen.!! Ben super happy.!! Wil onze 2e afspraak afzeggen, en afwachten. Misschien heeft ons contact al vruchten afgeworpen.!!! Dus tot zoover BEDANKT en ik hou contact. Veel groetjes !! (1 consult) B.M.

"Ik had ca 9 maanden last van tinnitus, dat is nu minder, meer naar de achtergrond. Ik had het meeste aan dat er echt naar mij geluisterd werd en meer over mezelf heb geleerd. Liesbeth is een coach waarbij je je vrijwel direct thuisvoelt. Ze heeft een warme persoonlijke benadering en heeft passie voor haar specialismen. Ze biedt een prettig luisterend oor en heeft snel door hoe je je voelt of waar je mee zit. Ze neemt de tijd voor je en komt soms ook met voorbeelden uit haar eigen levenservaring. Het fijne is ook dat Liesbeth uiteenlopende methoden biedt: van hypnotherapie tot Reiki. Mijn coachingsessies hebben me nieuwe inzichten gegeven en vertrouwen in mezelf. "Esther P. (maart- juli 2022)            

" Ik merk dat ik nu kan omgaan met mijn tinnitus en mijn angsten en energie " WIl O. oktober 2020

"Ik zocht hulp om meer rust te ervaren. Zelf al tientallen dingen geprobeerd. Het is niet weg, maar het stoort me veel minder en soms ben ik het gewoon even 'kwijt'. Ik zou coaching door Liesbeth uiteraard aanraden door mijn positieve ervaring. Heb het meest gehad aan het inzicht geen angst voor tinnitus te hoeven hebben, dat het niet erger hoeft te worden en dat het zelfs beter kan worden. Dat heeft me enorm geholpen !!

"Ik kwam voor hulp bij tinnitus, moeilijk concentreren en hulp voor afbouwen medicijnen voor duizeligheid (Ménière).  Het mislukte mij om dit te verbeteren (score 9 last). Ik kan er nu veel beter mee omgaan en gebruik geen medicijnen meer, nu zonder klachten. Ik zou deze coaching zeker aanraden aan anderen omdat Liesbeth alles heel duidelijk uitlegt en heb de behandeling als erg fijn ervaren met goede resultaten. Ik kan nu veel beter met stress situaties omgaan, meer zelfvertrouwen wat betreft Ménière en de vermoeiheid is ook veel minder geworden. Ik ben heel blij met het resultaat!" P.B. 

" Het is heel fijn om door haar geholpen te worden en met Liesbeth te praten. Ik kan nu anders denken." T van B. 

unsplash